Търси
Вашият e-mail:
Вашето име:
E-mail на получателя:
Име на получателя:
Изпрати
Начало | Контакти Четвъртък, 3 Декември 2020г.
У Нас

АТАКА не подкрепя пакта за стабилност на ЕС

Петък, 27 Януари 2012г.
Автор: в. Атака
С договора ще бетонираме плоския данък в България, заяви националистът Венцислав Лаков

Пактът за финансова стабилност прехвърля на гражданите на ЕС, в това число и на българските граждани, плащането на далаверите, извършени от големите частни банки и корпорации. Това заяви депутатът от АТАКА Венцислав Лаков при гласуването на Договора за стабилност, координация и управление в Икономическия и валутен съюз. Затова националистът е категоричен: „Политическа партия АТАКА не може да подкрепи в този му вид проекторешението за присъединяване на България към договора.” С него парламентът на практика даде мандат за преговори и на правителството на ГЕРБ. Документът предвижда ратифицирането само на част от документа – Глава III, която би задължила страната ни с поемане на финансови ангажименти за участие в създаването на фондовете за подпомагане на закъсалите страни членки на ЕС, който ще е между 700 млрд. и 1 трилион евро, стана ясно по време на дебата.
Лаков каза още, че такъв договор не съществува и даде за пример информацията от правителството, че разгледаният вариант от трите парламентарни комисии – бюджетната, външната и по еврофондовете, е бил шести поред, но не и окончателен. „Доколкото знам снощи (на 26 януари, четвъртък – бел.ред.) е имало седми преработен вариант, а може би до 30 януари, когато е срещата на върха, ще има осми или девети. Т.е. никой тук в тази зала, включително министър-председателят и външният министър, не знаят какво обсъждаме и за какво даваме гласа си”, аргументира Лаков отказа на патриотите да подкрепят пакта.
Пактът за стабилност на ЕС не е внесен от правителството, а от председателите на трите комисии – Менда Стоянова, Моника Панайотова и Доброслав Димитров. „Ние обсъждаме вижданията на трима народни представители. По конституция външната политика на България се упражнява от МС”, напомни още Лаков. Той попита защо преди внасянето на документа кабинетът не се е консултирал с парламентарно представените партии. „Това е изрично записано в решението на МС № 964 от 30.12.2011 г.”, констатира националистът. Той изрази и недоумението си защо ГЕРБ толкова бързат да гласуват пакта за финансова стабилност на ЕС, след като няма окончателен вариант на документа. „Недоумяваме защо трябва в такъв спешен порядък да се гласува решение върху нищото, върху един несъществуващ в правния мир договор”, изрази загрижеността си Лаков. Той даде пример с прибързаното гласуване за замяната на външния дълг на България към частните банки кредиторки от бившия финансов министър Милен Велчев от правителството на НДСВ. „Необмислено, прибързано и тайно беше взето и решението за присъединяването ни към ЕС, включващо затварянето на АЕЦ „Козлодуй”, от което търпим милиарди загуби”, даде втори пример за негативните последствия от прибързаността на правителството на Иван Костов.
Според Лаков гласуването на пакта ще доведе до бетониране на съществуващата банкова система у нас. „Това означава, че плоският данък, срещу който сме против, ще продължи да съществува, бедните ще плащат вместо богатите - това е идеята на плоския данък”, констатира патриотът. Според него със съществуващата система ще ни бъде трудно да въведем нов данък върху трансакциите, за който се борят в Европа големите банки, така че да се печелят бюджетите от тези транзакции и те да бъдат поставени под контрол.
По думите на националиста с гласуването си парламентът ще върже ръце на министър-председателя да води преговори с ЕС. „Затова предложението на АТАКА е проектът за решение да се ограничи само до първа точка – одобрява участието на Република България в преговорите по договаряне на проект на Договор за стабилност, координация и управление в Икономическия и валутен и паричен съюз”, предложи изход от ситуацията Лаков.
Изпрати
Коментар
Напиши коментар
Автор*:
Коментар*:
Код*:
Bot Captcha
Въведи код:
Пусни
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрият тон.

Условия за ползване на коментарите >>
Коментари
Подреди по:
3
KK - 
Вторник, 31 Януари 2012г.
Европеецо,яж, пий и се весели!!! Българинът ще ти плаща сметката.
2
Богат е народът ни ... - 
Петък, 27 Януари 2012г.
Ирония

В туй време размирно и доста неясно
вървиме надясно и ... само надясно!
Народът ни става добър и богат
и всеки се чувства заклет демократ.
Спокоен е всеки – насън и наяве,
че старото време отвята е плява,
че няма престъпност, лъжа и разврат,
че младите хора тъга не навяват ...
Богат е народът ни, царски богат!
Дори безработните все намаляват,
и все намаляват – умират ... от глад!

2002
Спас Антонов
1
Българското хоби - 
Петък, 27 Януари 2012г.

Не ни напуска
това старо хоби –
да ставаме ... роби!

2000
Спас Антонов
Форум Атака
Телевизия АЛФААнкета
Подкрепяте ли петицията на АТАКА към главния прокурор Борис Велчев за сваляне имунитета на Ахмед Доган?
Да
88 %
Не
11 %
Общо гласували: 16655