Търси
Вашият e-mail:
Вашето име:
E-mail на получателя:
Име на получателя:
Изпрати
Начало | Контакти Четвъртък, 3 Декември 2020г.
У Нас

България в снежна блокада, в 14 области код „оранжево”, спират училища

Петък, 27 Януари 2012г.
Автор: в. Атака
1079 снегорина са почиствали републиканската пътна мрежа на 25 срещу 26 януари, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътищата са проходими при зимни условия.
В областите Смолян, Пазарджик, Русе, Търговище, Шумен, Велико Търново, София, Перник и Кюстендил пътната обстановка е усложнена заради обилния снеговалеж и навявания. Дежурните в Ситуационния център на Агенция "Пътна инфраструктура" са приели около 2000 обаждания от 1 до 7 часа сутринта на 26 януари 2012 г.
Поради преминаването от код "жълто" към код "оранжево" за 14 области в страната Агенция "Пътна инфраструктура" призовава гражданите, които нямат неотложна работа, да се въздържат от пътуване през следващите часове.
Код "оранжев" означава, че времето е опасно, прогнозират се метеорологични явления с голяма интензивност.
По магистрала "Люлин" от София до Перник временно се спира движението на тежкотоварни автомобили за почистване, съобщи радио „Дарик”.
Поради тежка катастрофа на магистрала "Тракия" при 108-ия километър в посока София - Пловдив в района на разклон Цалапица движението се осъществява през Пазарджик.
Най-усложнена е обстановката на територията на област Русе. По пътя Русе - Силистра има обилни снеговалежи и снегонавявания с видимост 5-10 м. Продължава да е затворен Дунав-мост поради влошена обстановка на територията на Република Румъния.
Остава ограничението за пропускане на транзитно преминаващи през страната ТИР-ове през граничните пунктове с Турция и Гърция.
В област Смолян всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните автомобили - без ремаркета и полуремаркета, а в областите Разград, Смолян и Кърджали товарните автомобили да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета.
В област Велико Търново движението се осъществя при зимни условия. Има въведени временни ограничения за товарните автомобили, преминаващи през Прохода на републиката, да са задължително с вериги и без ремаркета и полуремаркета. За движение на всички автомобили е затворен и пътят Велико Търново - Свищов поради снегонавявания в отсечката Свищов - с. Вързулица.
Обилни са валежите в Източните Родопи, централната част на Предбалкана и в Източна България. Ще духа умерен, в източните райони силен северен вятър, с пориви над 20 м/сек. В източните райони ще има снежни виелици, навявания и преспи.
Водачите на МПС, на които им предстои неотложно пътуване, да тръгват на път само с автомобили заредени с достатъчно гориво, оборудвани за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Препоръчва се на гражданите да тръгват на път със зареден мобилен телефон и вода.
Блокирането на движението от моторни превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали водачи.
Във всички 27 областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа при зимни условия. Всички граждани могат да получават информация за зимното поддържане на републиканската пътна мрежа по всяко време от денонощието на горещия телефон в Агенция "Пътна инфраструктура" - 0700 130 20, както и от интернет страницата – www.api.government.bg
Изпрати
Коментар
Напиши коментар
Автор*:
Коментар*:
Код*:
Bot Captcha
Въведи код:
Пусни
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрият тон.

Условия за ползване на коментарите >>
Форум Атака
Телевизия АЛФААнкета
Подкрепяте ли петицията на АТАКА към главния прокурор Борис Велчев за сваляне имунитета на Ахмед Доган?
Да
88 %
Не
11 %
Общо гласували: 16655