Търси
Вашият e-mail:
Вашето име:
E-mail на получателя:
Име на получателя:
Изпрати
Начало | Контакти Четвъртък, 3 Декември 2020г.
У Нас

Бедствено положение е обявено в Ловеч, Годеч и Своге

Петък, 27 Януари 2012г.
Автор: в. Атака
Бедствено положение е обявено в област Ловеч, община Годеч и община Своге, съобщиха от администрацията на Софийска област. Снежната покривка в двете общини е 80 - 100 см.
Нарушено е електрозахранването в селата Дръмша, Дреново и Царичина в община Костинброд поради паднали дървета върху мрежата. Екипи на ЧЕЗ работят по отстраняване на повредата.
Частично прекъсване поради тежките метеорологични условия има в общините Своге (с. Реброво, Томпсън, Владо Тричков) и Костинброд (с. Чибаовци, Понор и Бучин проход), Драгоман. По информация от дежурния  по електрораэпределение  на територията на община Годеч съществуват сериозни проблеми. Работи се от екипи по отстраняване на повредите.
В община Костинброд селата Понор, Чибаовци, Бучин проход и Градец са с режим на водата поради нисък дебит неповлиян от атмосферните условия.
В община Драгоман няма достъп до с. Долно ново село. В община Годеч силно затруднен е достъпът до селата Гинци, Бракьовци, Губеш и Комщица. Снежната покривка е около 120 см.
В община Своге между селата Габровница и Еленов дол и между манастир Седемте престола и махала Медов дол не е почистено и няма достъп. В община Ихтиман не е почистен пътят до с. Мухово и между с. Вакарел и Поибрене.
В община Етрополе силно затруднен е достъпът до с. Ямна, а махала Оселна е недостъпна.
До всички останали  населени места в Софийска област е осигурен достъп, като се доставят продукти от първа необходимост и медикаменти, но снежната покривка е между 25-50 см.
Няма данни за нарушение движението на  автобусния транспорт, но в общините Своге, Годеч и Костенец е затруднен.
Кметовете на общините са създали организация за провеждане на неотложни аварийно спасителни работи съгласно плановете за спасителни дейности.
Изпрати
Коментар
Напиши коментар
Автор*:
Коментар*:
Код*:
Bot Captcha
Въведи код:
Пусни
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрият тон.

Условия за ползване на коментарите >>
Форум Атака
Телевизия АЛФААнкета
Подкрепяте ли петицията на АТАКА към главния прокурор Борис Велчев за сваляне имунитета на Ахмед Доган?
Да
88 %
Не
11 %
Общо гласували: 16655