Търси
Вашият e-mail:
Вашето име:
E-mail на получателя:
Име на получателя:
Изпрати
Начало | Контакти Четвъртък, 3 Декември 2020г.
У Нас

Борисов: Калин Георгиев не е подал оставка

Петък, 27 Януари 2012г.
Автор: в. Атака
„Главният секретар на МВР Калин Георгиев не е подал оставка”, обяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов в късните часове на 26 януари след среща със самия Георгиев и директора на Столичната полиция Валери Йорданов, продължила повече от 30 минути.
По-рано пр деня бе обявено, че главният секретар на МВР е подал оставката си на вътрешния министър Цветан Цветанов, който бе извън страната.
Ще бъде свикано национално съвещание на МВР, на което да бъдат обсъдени и взети мерки за недопускане на случаи, при които има основание да се говори за полицейско насилие, стана известно още сред срещата.
Нямаше информация дали оставката е приета. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов днес не е в страната.
През деня Калин Георгиев сам оповести, че напуска поста си, защото бил длъжен да се съобрази с “критиките на министър-председателя Борисов” и да поеме отговорност за последните скандални полицейски операции.
„Мисля, че съм човек, който носи отговорност”, каза Георгиев. И отбеляза, че "съществуват различни равнища на отговорност за различни управленски решения".
Това стана часове след като Борисов го упрекна с думите: "Когато бях главен секретар, за всички операции на МВР излизах и отговарях аз. Сега на Калин Георгиев не съм му чул гласа".
Това не е първият случай, в който работата на главен комисар Георгиев е критикуван от премиера.
След бунта на българите срещу циганския терор в Катуница Борисов разкритикува главния секретар за това, че полицията "изпуснала ситуацията".
"Виждате, че хора, чиято кариера е преминала като професионално ръководство на МВР, изпаднаха в ситуация, в която да не могат да вземат адекватни решения", каза тогава премиерът.
Изпрати
Коментар
Напиши коментар
Автор*:
Коментар*:
Код*:
Bot Captcha
Въведи код:
Пусни
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрият тон.

Условия за ползване на коментарите >>
Коментари
Подреди по:
1
KK - 
Петък, 27 Януари 2012г.
Калин Георгиев трябваше да си подаде оставката още при Катуница. Сега вече е късно. Ще искаме оставаката на Цветанов и Борисов
Форум Атака
Телевизия АЛФААнкета
Подкрепяте ли петицията на АТАКА към главния прокурор Борис Велчев за сваляне имунитета на Ахмед Доган?
Да
88 %
Не
11 %
Общо гласували: 16655