Търси
Вашият e-mail:
Вашето име:
E-mail на получателя:
Име на получателя:
Изпрати
Начало | Контакти Събота, 31 Октомври 2020г.
У Нас

Ангел Славчев, национален координатор на „Гражданска инициатива срещу шистовия газ”: Искаме закон, забраняващ проучването и добива на шистов газ!

Петък, 27 Януари 2012г.
Автор: в. Атака
- Удовлетворен ли сте от днешния митинг?
- Напълно! В тази виелица успяхме да се съберем над 100 човека. Това беше мирна демонстрация. Внесохме отворено писмо до посланика на Република Румъния. Хората са активни. Мораториумът, приет неотдавна от НС, не ни удовлетворява, макар че е крачка в правилната посока. Ние продължаваме да настояваме парламентът да приеме закон за забрана на проучването и добива на шистов газ.
- Разбрах, че сте се свързали с румънски активисти чрез Фейсбук.
- Да, една от страниците, българо-румънската, е създадена от нас. Между двете страни върви много активна обмяна на информация. Те, румънците, досега нищо не са знаели. Започнаха да се информират. И в България никой нямаше да знае какво представлява тази технология, ако ние не бяхме излезли на улиците още през август месец.
- Е, и ние във в. „Атака” писахме още през юни-юли за нея. И други медии писаха. Но това няма значение, важното е, че обществото успя да си създаде информирано отношение към проблема.  
- Хилари Клинтън идва в България да ни натрапи „Шеврон”. Имате ли готовност да вдигнете протести по време на нейното посещение на 4 и 5 февруари?
- За това ли идва? Аз нямам информация за нейната програма.
- Да, за това идва.
- Ако идва да лобира за фирми, които да добиват шистов газ – разбира се, че отново ще излезем на улиците!
Изпрати
Коментар
Напиши коментар
Автор*:
Коментар*:
Код*:
Bot Captcha
Въведи код:
Пусни
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрият тон.

Условия за ползване на коментарите >>
Форум Атака
Телевизия АЛФААнкета
Подкрепяте ли петицията на АТАКА към главния прокурор Борис Велчев за сваляне имунитета на Ахмед Доган?
Да
88 %
Не
11 %
Общо гласували: 16650