Търси
Вашият e-mail:
Вашето име:
E-mail на получателя:
Име на получателя:
Изпрати
Начало | Контакти Четвъртък, 3 Декември 2020г.
Коментари

CNN: Кабинетът „Борисов” пренебрегва волята и здравето на народа си!

Събота, 14 Януари 2012г.
Автор: в. Атака
Проблемът с добива на шистов газ и набиращият все по-голяма популярност у нас призив за масов протест, предвиден за събота, 13 януари, предизвика вниманието дори на CNN.
Авторитетната медия обръща сериозно внимание на казуса в свой материал. CNN обяснява как "българите ще организират национален протест в няколко града из цялата страна през уикенда. Демонстрациите ще бъдат подкрепени и от голям брой емигранти, пребиваващи в най-големите европейски градове, включително Лондон, Копенхаген, Атина, Париж, Мадрид".
Медията обяснява на своята аудитория, че протестиращите настояват за незабавен мораториум на употребата на хидравлична технология за добив на шистов газ на територията на България. Методът за извличане включва инжектиране на химични съединения при високо подземно налягане, в резултат на което се изпуска газ на повърхността, допълва CNN.
За да подкрепи с доказателства важността на темата медията цитира редицата български учени, които наскоро предупредиха, че страната се нуждае от незабавна забрана на технологията, тъй като рискът от отравяне на водните обекти в Добруджа е огромен.
Поради специфичните географски характеристики на областта – присъствието на значителни количества подземни води в гъсто населени, защитени и важни за туризма райони, хидравличният добив би бил опустошителен. И не на последно място – човешкото здраве и живот ще бъдат застрашени, тъй като технологията е свързана с опасност от радиоактивно замърсяване и замърсяване на въздуха, коментира Си Ен Ен.
Медията не пропуска да посочи и факта, че добивът на шистов газ е забранен или преустановен в голям брой американски щатове и европейски държави.
"Въпреки това, българското правителство продължава да издава лицензи и да пренебрегва волята на собствения си народ. Протести против технологията се провеждат още от лятото на 2011 година, когато обществото се сблъска с нея за първи път. Друг основен проблем на България са медиите, които не дават подробности за ситуацията. Мнозина дори са на мнение, че шистовият газ поставя под въпрос независимостта на страната", завършва коментара си CNN.
Материалът предизвика огромен интерес сред граждани по целия свят. Само във форума на CNN за няколко часа имаше над 400 коментара.
Изпрати
Коментар
Напиши коментар
Автор*:
Коментар*:
Код*:
Bot Captcha
Въведи код:
Пусни
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрият тон.

Условия за ползване на коментарите >>
Форум Атака
Телевизия АЛФААнкета
Подкрепяте ли петицията на АТАКА към главния прокурор Борис Велчев за сваляне имунитета на Ахмед Доган?
Да
88 %
Не
11 %
Общо гласували: 16655