Търси
Вашият e-mail:
Вашето име:
E-mail на получателя:
Име на получателя:
Изпрати
Начало | Контакти Четвъртък, 3 Декември 2020г.
Коментари

ГЕРБ да вдигне пенсиите с данъците на богатите

Събота, 14 Януари 2012г.
Автор: Илиан Тодоров
Безспирна инфлация на основни хранителни продукти и лекарства, нестихващо покачване на цените на комуналните разходи под стриктната диктовка на чуждите монополисти  и отвратителен слугинаж от страна на ДКЕВР. Такава е ситуацията в страната. Изнудване и извиване на ръце в здравните заведения, в които  парите отдавна са изместили силата и устоите на човечността и Хипократовата клетва. Икономика базирана върху основите на феодализма, робството и колониализма, прогонила младите хора извън пределите на страната. Всичко това, съчетано със замразените от ЕЕРБ пенсии, постави приблизително 1.5 млн. пенсионери на ръба на физическото оцеляване. Същите тези пенсионери, които се оказаха най-губещи от 22 годишния криминален преход. Тези пенсионери, чиито деца се намират на хиляди километри от своите майки и бащи, за да могат да оцелеят. Същите пенсионери, които са сочени с пръст и категоризирани като тежест за цялото общество. Тези, които построиха с ръцете и ума си цяла една държава, а в последствие бяха брутално ограбени и лъгани. Държавата в лицето на управлявалите негодници изтръгна целенасочено възможността на тези хора да изживеят нормално своите старини и най-безсрамно ги постави в едно незаслужено и унизително положение. В момент когато 1,5 млн. души са реално притиснати до стената и измъчвани от бича на глада и болестите, правителството на ГЕРБ не предприема никакви мерки, за да улесни битието на тези хора. Човеконенавистникът Дянков обяви, че държавата няма пари за повишаване на пенсиите, но в същото време действащото с чисто фашистки методи правителство на  ГЕРБ не търси и начини, за да осигури подобни средства. Докато 1,5 млн. души буквално гладуват, други продължават да богатеят, а ГЕРБ не предприема абсолютно никакви законодателни промени с цел да озапти безкрайната лакомия на олигарсите и милионерите в България, дори напротив.
Разбира се, че държавата няма как да повиши пенсиите на хората, когато страната ни е с най-ниски данъци за богатите в целия ЕС. Докато олигарсите в България плащат 10 % данък върху своите годишни печалби, в Холандия данъкът върху печалбите на  физическите и юридическите лица, обявили доход над 54 367 евро, достига до 52 процента. Спечелилите за година над 250 731 евро в Германия заплащат данък в размер на 45%. В Австрия данъците достигат до 50 на сто. Французите обявили годишен доход  над 70 830 евро дължат данък от 41%. В Италия, спечелилите над 75 000 евро, плащат данък от 43 %. Испанците, обявили доход над 175 000 евро, дължат на държавата данък в размер на 45 %. В Португалия, данъците за по-заможните граждани и фирми достигат до 46,5 %, при доход от над 153 000 евро за година. Спечелилите над 150 000 паунда за година във Великобритания дължат данък в размер на 50 %. В Ирландия всеки, обявил годишен доход над 32 800 евро, плаща данък от 41процента. В Белгия всеки с годишен доход, надхвърлящ сумата от 35 060 евро, дължи данък в размер на 50 %. В една от най-социалните държави в света Дания – 57% данък, във Финландия - 30%  при доход над 66 401 евро, в Малта – 35 % за доходи надвишаващи 19 501 евро. Кипърците дължат данък в размер на 30% за доходи над 36 301 евро. Годишният данък печалба в Полша достига до 18% за доходи над 85 528 злоти (19 413 евро). В Словения годишните данъци за граждани и фирми достигат до 41% за доходи надвишаващи сумата от 14 822 евро. Във „фалирала” Гърция, където пенсионерите получават по 2000 евро пенсия, данъкът за доходи надвишаващи 100 000 евро се равнява на 45%.
Ето тази е причината в посочените държави хората в третата възраст да се радват на минимални пенсии от 700 евро. Просто защото всички държави от ЕС с изключение на вече авторитарна и олигархична България взимат от богатите и разпределят средствата между пенсионери, безработни, за образование, инфраструктура, здравеопазване, сигурност и т.н. Ето защо тези държави са социални. И докато в държави като Испания, Италия, Франция, Австрия и редица други, правителствата въведоха и допълнителен данък богатство, то ГЕРБ въведе данък „Колиба”. Същите тези народни гробокопачи от ГЕРБ изразиха отрицателно отношение и към предложението на Еврокомисията – за обща консолидирана основа за облагане с корпоративен данък в рамките на ЕС. Това се направи с единствената цел да бъдат защитени интересите на олигархията и милионерите в България и тежестта на кризата да бъде  изнесена от бедния български гражданин. Плиткоумието на „Дянков и КО” достига дотам да не може да се осъзнае и елементарният факт, че при евентуално драстично повишаване на пенсиите за сметка на богатите (каквато е практиката в целия ЕС), тези финансови средства ще започнат да циркулират в реалната икономика, което от своя страна неминуемо ще отвори нови работни места и това е една реална мярка за справяне с огромната безработица и емиграцията.
Повече от ясно е, че ГЕРБ няма никакво намерение да влезе в ролята на национално отговорно правителство, което милее за българския народ. Ясно и видно е, че ГЕРБ обслужва единствено и само интересите на олигархията. Ясно е, че освен България  няма друга държава в ЕС, която да е толкова загрижена единствено и само за финансовия просперитет на богатите. Ясно е, че по данъчната си политика България е единствената държава в ЕС, която толкова яростно защитава интересите само на най-богатите за сметка на просперитета на цял един народ.
Изпрати
Коментар
Напиши коментар
Автор*:
Коментар*:
Код*:
Bot Captcha
Въведи код:
Пусни
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрият тон.

Условия за ползване на коментарите >>
Коментари
Подреди по:
2
муспи - 
Събота, 21 Януари 2012г.
Понеже жидите четат обратно, прочитат ГЕРБ като - Бойко Работен Еврейки Гъс. Те по такава причина са нахълтали и в ROMA и са я довели до капитулация - Прочели са АMOР.
1
Dragan - 
Събота, 21 Януари 2012г.
Никой в България не иска да закача богаташите крадци.
Форум Атака
Телевизия АЛФААнкета
Подкрепяте ли петицията на АТАКА към главния прокурор Борис Велчев за сваляне имунитета на Ахмед Доган?
Да
88 %
Не
11 %
Общо гласували: 16655