Търси
Вашият e-mail:
Вашето име:
E-mail на получателя:
Име на получателя:
Изпрати
Начало | Контакти Четвъртък, 3 Декември 2020г.
Коментари

Уредените мачове на Борисов

Петък, 13 Януари 2012г.
Автор: Емилия АНТОВА
Бойко Борисов съвсем е загубил представа какво означава честна битка. И няма как да е по друг начин, след като навсякъде му полягат – медиите, опоненти като Яне Янев и почти всички неполитически сфери. То не беше футболист на годината, мъж на годината, майка на годината... Вся и всьо.
Борисов толкова държи да побеждава във всичко, че не се интересува от начина, по който става това. Жалкото е, че после подлизурковците около него се опитват да му внушават, че наистина е № 1 навсякъде.
Един от депутатите, участвал в приятелски мач с премиера преди повече от година, разказа, че вратарят на противника Красимир Зафиров, легенда на „Спартак Варна”, широко разтворил краката си, за да мине шутираната от премиера топка. Унизително за добрите играчи, но пък са направили щастлив премиера.
Спомнете си и за уговорения мач с големия Борис Бекер миналото лято. Един от организаторите на турнира „Загорка” разказа как уредили демонстративния мач срещу сериозна сума. Ставало дума за един сет, при който световноизвестният тенисист в двойка с Магдалена Малеева да направи реверанс на Борисов и партньора му - национала за купа "Дейвис" Илия Кушев, който е кумец на премиера. Съгласно уговорката големите тенисисти „пуснали” на Борисов-Кушев 3 гейма и резултатът станал 3:0. Бекер видимо се старал да праща удобно за отиграване топката към премиера и дори допуснал две двойни грешки След 3:0 немецът отишъл да поздрави Б.Б., но Бойко си повярвал, че може да го бие, явно забравил, че срещу него е човек с 6 титли от големия шлем и титла на двойки от олимпийски игри, и настоял играта да продължи. Организаторите на турнира изпаднали в паника, защото се чудели как да обяснят на Борисов, че е платено само за да не бъде размазан на корта.
Б. Б. толкова си повярвал, че може да надделее над световното тенис величие, че дори не взел почивка нито веднъж между геймовете. Дори не дал на Кушев да спре за глътка вода. Естествено последвал разгром на премиерската двойка. Борисов хвърлил тенис ракетата пред очите на свидетели. Коментарът на немеца в медиите беше: „Вашият премиер не обича да губи.” Ама наистина ли понатежалият и с десетина години по-възрастен Бойко си е повярвал, че е по-добър от Борис Бекер!? Тъжно.
Вчера стана ясно, че премиерът пак е „спортувал”. Играл шах с 10-годишната шахматистка Виктория Радева. Момичето е световен вицешампион по шах в тази възрастова група, но изкарало реми с Б. Б. Премиерът снизходително обяви на следващия ден, че девойчето е можело да го бие. Ами защо не игра честно, Борисов?!
Отвратителното е, че от треньорския щаб на Радева изтече информация, че накарали Виктория с последните 3 хода да отиде задължително към реми. Момичето явно е изпълнило заръката, но какво научи от мача с премиера – че големият, силният, можещият Борисов не може да приеме да падне от наистина сериозен противник и че задължително трябва да се полегне пред него.
За Б. Б. е чест, че се е изправял срещу спортни противници като Зафиров, Бекер и малката Виктория. Защото те са наистина повече от добри в това, което правят. Доказано добри. Дори на световно ниво. Чест е да загубиш от такъв противник. Чест е, че ти, аматьорът, си имал възможност да играеш с него. Явно не така мисли човекът, който управлява държавата ни. Той иска винаги и във всичко да побеждава. Само че в живота не става всеки път така. Затова Б. Б. си затваря очите пред уговорените мачове, в които участва. Такъв уговорен мач бяха и последните президентски и местни избори. С фалшификации и манипулации и там Бойко излезе пръв. Честността остава за наивниците.
Г-н Борисов, уговорените мачове се наказват по закон. И то приет от вашите депутати. Наказанията са сериозни – от 1 до 8 г. затвор и между 2 и 50 хиляди лева глоба. А с честотата, с която участвате в такива уговорени срещи, когато дойде ред на сметката, дори парите от субсидията на ГЕРБ няма да ви стигне. 
Изпрати
Коментар
Напиши коментар
Автор*:
Коментар*:
Код*:
Bot Captcha
Въведи код:
Пусни
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрият тон.

Условия за ползване на коментарите >>
Форум Атака
Телевизия АЛФААнкета
Подкрепяте ли петицията на АТАКА към главния прокурор Борис Велчев за сваляне имунитета на Ахмед Доган?
Да
88 %
Не
11 %
Общо гласували: 16655