Търси
Вашият e-mail:
Вашето име:
E-mail на получателя:
Име на получателя:
Изпрати
Начало | Контакти Четвъртък, 3 Декември 2020г.
Глас народен

Подкрепям ви, защото светът принадлежи на смелите!

Петък, 13 Януари 2012г.
Автор: в. Атака
Здравейте, господин Сидеров!

Много хубаво припомнихте за американските бомбардировки на София през 1944 година. Хората не са ги забравили, но не се говори много за тях, защото всъщност днес ние, т.е. България, сме съюзници на САЩ, държава, която постоянно има някакви интереси, които защитава в най-различни суверенни държави по цял свят под формата на защита на демокрацията или борба с тероризма. И какво правим ние: пускаме американски самолети да бомбардират градовете в бивша Югославия, изпращаме войски в Ирак и Афганистан, които надали просто се мотаят там, а много по-вероятно участвуват в избиването на хора, които се опитват да защитят себе си, жените, децата и отечеството си. А американските военни бази у нас? Ако някой ден от тях излитат самолети, които бомбардират Русия или друга стана, която пречи на САЩ, няма ли нашите ръце да са изцапани с кръвта на жени и деца, няма ли да сме виновни за унищожаването на театри и библиотеки.
За съжаление мнозинството от хората в България не виждат това и някак си не им се разсъждава по подобни теми. А правителствата ни едно след друго, последователно и целенасочено превърнаха българските войници от самопожертвувателни родолюбци в зле платени наемни убийци.
Питам се, какво принуждава управниците на България да водят толкова недостойна външна политика? Какъв авторитет може да има България пред света, толкова ли сме бедни, нищожни и некадърни да защитим себе си, та да се поставяме в услуга на най-алчната и античовешка държава?
Въпреки, че не съм гласувала за сегашните и миналите управляващи, че участвах в протестния поход срещу разполагането на американски бази у нас, тогава когато Бойко Борисов изпрати армия от бронирани полицаи и полицайки срещу жени на тънки токчета и баби, взели внучетата си от училище, въпреки всичко това се срамувам, че днес сме съучастници на същата армия, която бомбардира София преди 68 години, а сега бомбардира други градове.
Зная, че ще кажат, че това е политика, но за мен е падение!
Ще се радвам ако тези мои разсъждения, които вярвам не са Ви чужди, Ви дадат идея за продължение на снощното предаване.
Светът принадлежи на смелите, както казва една немска поговорка!
Желая Ви много сили, смелост и добри приятели!

С уважение и възхищение,

Мария Златева
12 януари 2012 г.
Изпрати
Коментар
Напиши коментар
Автор*:
Коментар*:
Код*:
Bot Captcha
Въведи код:
Пусни
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрият тон.

Условия за ползване на коментарите >>
Коментари
Подреди по:
4
Калинов , гр .Русе - 
Вторник, 24 Януари 2012г.
Нека да припомня думите на Наполеон : Който не храни своя войска ,ще храни ЧУЖДА
3
iliyan - 
Събота, 14 Януари 2012г.
идеите идват от Анкара,минават през Америка и достигат при Бойко като заповеди.Това е елементарната схема. ПРИМЕРИ 1.Отстраняване на Божидар Димитров 2.Разбиване на ПП'АТАКА 3..........
2
Пандора - 
Събота, 14 Януари 2012г.
Цитати от Ноам Чомски:
"Опитът да се натрапи обслужваща роля на Виетнам стана причина за виетнамската война.Виетнамските патриоти не пожелаха да приемат подобна роля,следователно трябваше да бъдат смазани. Представляваха опасност не защото щяха да завладеят някого, а защото борбата им за национална независимост можеше да се окаже опасен пример, който да послужи за източник на вдъхновение и на други държави от района...
...Тъй като САЩ заеха терена, напуснат от нацистите, съвсем логично бе да използват услугите на специалисти по борба срещу съпротивителното движение. По-късно, когато стана трудно или невъзможно да се покровителстват тези полезни хубави хора в Европа, мнозина от тях, включително и Барбие, се подслониха в Съединените щати или в Латинска Америка - където те направиха кариера като военни съветници на подкрепяни от САЩ полицейски държави...Тези хора станаха наркотрафиканти, търговци на оръжие, терористи и възпитатели - учеха латиноамериканските селяни на техники на изтезания, патентовани от Гестапо. Някои от учениците на нацистите впоследствие се озоваха в Централна Америка и така бе установена пряка връзка между лагерите на смъртта и ескадроните на смъртта.
Всичко това стана възможно благодарение на следвоенния съюз между САЩ и СС.
ПРЕДАНОСТТА НИ КЪМ ДЕМОКРАЦИЯТА
В последователно утвърждавани документи на най-високо равнище, архитектите на външната политика на САЩ изразиха вижданията си, че главната заплаха за новия световен ред(отреждащ господството на САЩ в света)е национализмът на Третия свят. Понякога го наричаха "ултранационализъм".
"Националистическите режими" бяха обвинявани, че се поддават на "народните искания за незабавно повишаване на ниския жизнен стандарт на масите и за насочване на производството към изискванията на вътрешното потребление."
Основната и многократно провъзгласявана цел на споменатите американски архитекти бе да не се допусне такива "ултранационалистически режими" да дойдат на власт, или пък ако това все пак се случи, да бъдат свалени и заменени от правителства, подкрепящи частните инвестиции на собствения и чуждия капитал, производство, насочено към износа, и правото да се изнасят получените печалби от страната...
...Противопоставянето на демокрацията и на социалните реформи няма как да е популярно в страната, набелязана за жертва. Невъзможно е да привлечеш огромна част от местните хора в подкрепа на подобно противопоставяне. Лобито може да е само малка група, свързана с американския бизнес и, разбира се, извличаща полза от това.
САЩ разчитат на силата и затова се съюзяват с местните военни, "най-слабо антиамерикански настроената политическа група в Латинска Америка", както се бяха изразили сътрудници на Кенеди. Именно на военните се разчита да разгромят всякакви "туземни" народни групи, излезли изпод контрол... ... ...
Политиката на САЩ в Третия свят е лесна за разбиране. Ние се противопоставяме постоянно на демокрацията, ако резултатите от нея не могат да бъдат контролирани. Проблемът на истинските демокрации обаче е, че те лесно се заразяват от ереси. Например, че правителствата трябва да удовлетворяват потребностите на собствното си население, а не тези на американските инвеститори...
В анализ на системата на междуамериканските отношения, направен от Кралския институт по международни проблеми в Лондон, се стига до извода, че докато САЩ на думи подкрепят демокрацията, в действителност се чувстват задължени да подкрепят единствено "частната капиталистическа инициатива".
Когато правата на инвеститорите са нарушени, демокрацията трябва да се пръждоса.За опазването на тези права е напълно допустимо да се ползват услугите на убийци и мъчители. С подкрепата или пряката намеса на САЩ бяха провалени или свалени от власт парламентарни правителства в Иран през 1953 година, в Гватемала през 1954 год.(и в 1963г.,котаго Кенеди подкрепи военен преврат, заради опасност от завръщане към демокрацията), в Доминиканската република през 1963 и 1965 година,в Бразилия през 1964 г.,в Чили през 1973г.,както и в други страни. Тази наша политика е неизменна и в Салвадор, и в много други части от земното кълбо.
Методите, използвани от САЩ са некрасиви... ... ...
Целта е да се разгроми независимият национализъм и народните сили, способни да установят една автентична демокрация.
ОПАСНОСТТА ОТ ДОБРИЯ ПРИМЕР
Нито една страна не е застрахована от гореспоменатото отношение, колкото и незначителна да е.
Напротив, най-често най-беззащитните и бедни страни предизвикват най-големи изблици на истерия... ... ...
За това съществува причина. Колкото по-бедна и по-слаба е една страна, толкова по-опасна става като пример за другите. Ако една малка и бедна страна като Гренада може да постигне успех в опитите да създаде по-добри условия за живат на своя народ, то някоя друга държава с повече ресурси би могла неизбежно да си зададе въпроса "Защо тогава да не успеем и ние?" ...
Щом искаш глобална система, подчинена на потребностите на американските инвеститори, не можеш да позволиш на части от нея да се разбягат. Впечатлява яснотата, с която това правило се документира и заявява открито...
От времето на държавние секретар Дийн Ачесън(от края на 40-те години) до ден днешен архитектите на американската външна политика предупреждават, че "една гнила ябълка стига, за да зарази цялата каца с ябълки". Значи опасността е "гниенето", разбирай, общественото и стопанско развитие, да се разшири.
За обществена консумация теорията за гнилите ябълки бе преименувана на "Теория на доминото". Обяснението, което трябваше да уплаши публиката, е че Хо Ши Мин, реши ли да се качи на лодка с гребла, може да стигне чак до Калифорния, и т.н.
Може би някои американски политици вярват в тази глупост - това не е изключено, - но рационалните творци на външната политика определено не вярват в нея. Те много добре разбират, че истинската заплаха е "добрият пример".
Когато САЩ през 1954 година решиха да разгромят демокрацията в Гватемала, висш служител на Държавния департамент изтъкна публично, че "Гватемала се превърна в растяща заплаха за стабилността на Хондурас и Салвадор. Нейната аграрна реформа е могъщо пропагандно оръжие. Мащабната й социална програма, предполагаща подпомагане на работниците и селяните в тяхната борба срещу висшите класи и големите чуждестранни компании, много се харесва на населението в съседните централноамерикански страни, където условията на живот са подобни."
С други думи, САЩ искат "стабилност", а тази "стабилност" означава сигурност за "висшите класи и големите чуждестранни компании". Ако това може да се постигне с формално демократични средства, добре. Ако не може, то "заплахата за стабилността", произтичаща от добрия пример, трябва да бъде отстранена, преди вирусът да е заразил и други. Просто и ясно.
Точно заради това дори и най-малки страни се възприемат като заплахи, които трябва да бъдат премахнати.
Из "Какво всъщност иска Чичо Сам?"
1
янаки - 
Петък, 13 Януари 2012г.
Златева ,ти каза онова което винаги съм се опитвал да кажа ,по един или друг начин ,ти го отрази комплекно,доволен съм че не съм сам ,а най малко сме двама ,но вярвам ,че ние сме представителите на достойните българи ,а ние сме нацията, който не сме само хиляди а сме милиони чесни българи и българки.
Ние сме България а не ония от гербария.
Форум Атака
Телевизия АЛФААнкета
Подкрепяте ли петицията на АТАКА към главния прокурор Борис Велчев за сваляне имунитета на Ахмед Доган?
Да
88 %
Не
11 %
Общо гласували: 16655