Търси
Вашият e-mail:
Вашето име:
E-mail на получателя:
Име на получателя:
Изпрати
Начало | Контакти Събота, 29 Февруари 2020г.
Последна

Новата шефка на Темида върти имотни далавери със съпруга си

Четвъртък, 1 Декември 2011г.
Автор: в. Атака
Диана Ковачева и мъжът й Венцислав Караджов раздават на кило парцели в най-престижните райони на София и страната

Новият правосъден министър Диана Ковачева и съпругът й Венцислав Караджов, който е член на ЦИК от квотата на БСП, даряват и продават имоти на родителите си на поразия. При това става въпрос за имоти и земи във възможно най-престижните и скъпи райони на столицата и страната, което прави още по-забележителна тази "щедрост", разкри сайтът skandalno.net.
През 2005 г.  например Венцислав Караджов успява по незнайни пътища да получи от община Бургас златен парцел в Банево, което минава за местния "Ориндж Каунти". Министерският съпруг се сдобива с цял декар земя на невероятната цена от 2800 лева. По това време квадратният метър в този район, който е до минералните бани на Бургас, се продава по 20- 30 евро. Това означава, че пазарната стойност на парцела на Караджов е поне 20- 30 хил. евро. Три години по- късно той отново продава имота - този път на баща си за символичната сума от 2700 лева. Същата схема той прилага и във вилното селище Рударци на 20 км от София, където купува 400 кв. м земя и къща през 2002 г. Пет години по-късно той продава целия имот на тъста си Петър Ковачев отново на смешна цена.
Самата Ковачева пък е щедра към майка си. През 2005 г. й подарява апартамент на централната софийска улица "Неофит Рилски". Дарението е оценено на 56 298 лева.
Докато въртят явни имотни далавери, Диана Ковачева и мъжът й успяват да впишат в регистъра и апартамент на свое име. Той е от 96 кв.м и се намира на престижната улица "Денкоглу". Купуват го през 2003 г., като го ипотекират за 96 хил. лева. Задължението е изплатено през 2010 г.
Интересни са и фирмените участия на новата правосъдна министърка Диана Ковачева,чиято сфера е международното право. Тя е член на фондацията "Конференция на асоциацията по международно право - България", която е регистрирана на един и същ адрес с масонската ложа "Братство и чест" в ж.к. "Белите брези". В ложата членуват Маргарит Ганев и бившият шеф на ДАНС Петко Сертов. Ганев беше зам. - министър на правосъдието в кабинета на НДСВ и неуспял кандидат за съдия в Страсбург.
Изпрати
Коментар
Напиши коментар
Автор*:
Коментар*:
Код*:
Bot Captcha
Въведи код:
Пусни
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрият тон.

Условия за ползване на коментарите >>
Форум Атака
Телевизия АЛФААнкета
Подкрепяте ли петицията на АТАКА към главния прокурор Борис Велчев за сваляне имунитета на Ахмед Доган?
Да
88 %
Не
11 %
Общо гласували: 16631