Търси
Вашият e-mail:
Вашето име:
E-mail на получателя:
Име на получателя:
Изпрати
Начало | Контакти Събота, 31 Октомври 2020г.
Хоби

Камъните - лек срещу всякакви болести

Четвъртък, 1 Декември 2011г.
Автор: в. Атака
Ако искате да цари мир и разбирателство между вас и вашите близки, колеги и приятели, носете изумруд, който ще събира отрицателната енергия и ще я обръща в позитивна

Скъпоценните и полускъпоценните камъни крият в себе си красота, блясък и известна доза магия. Магия, с която те лекуват тялото и душата. Възползвайте се от целебната сила на камъните и си подарете здраве.
Лечението със скъпоценни и полускъпоценни камъни е метод в алтернативната медицина, известен още от древността. Първоначално е използван от египтяните, които "предписвали" камъни и кристали на фараоните, когато не се чувствали добре. Днес методът е особено популярен в Индия и в китайската медицина.
Целебната сила на камъните се дължи на енергията, която съдържат те, и на вибрациите, които излъчват. Благодарение на лечебните си способности камъните възстановяват нарушенията, настъпили в енергийните полета на човека. Смята се, че когато даден камък е поставен в района на някоя от чакрите, той й помага да функционира правилно.
Понякога цветът на камъка съответства на цвета на чакрата. Ако искате да изпитате целебната сила на камъните, единственото, което трябва да направите, е да носите избрания от вас камък близо до тялото и до областта, която се нуждае от лечение. Можете и да ги потопите във вино или във вода и след известно време да изпиете течността.

Масаж намалява ежедневния стрес

Много популярен метод за намаляване на стреса и подобряване на кръвообращението е масажът с топли вулканични камъни. Те се нагряват равномерно до 50 градуса и се слагат върху енергийните точки на тялото. Междувременно се прави и масаж със специални благовонни масла.
За да са полезни, камъните предварително трябва да са били потопени за една вечер в морска вода, а на другия ден трябва да се заредят със слънчеви лъчи като носители на положителна енергия.
По време на масажа камъните се плъзгат меко по кожата. Когато изстинат, трябва да се заменят с по-топли. Интересното е, че те стават студени точно на местата, където има болка. Добре е, докато трае масажът, да стискате дребни плоски камъчета в дланите си.  Важно е да се знае, че подобна терапия не се препоръчва 2 часа след хранене, както и при бременност и диабет.

Кой с какво се бори:

Аметист - лекува нервни разстройства, депресия, възстановява нарушения емоционален баланс;
Гранат - сложете го под възглавницата, за да имате здрав и спокоен сън. Камъкът помага за лечението на импотентност и за по-бързо завяхване на рани.
Диамант - казват, че са "най-добрите приятели" на жената и не е лъжа. Целебните сили на диамантите действат при различни женски болежки. Камъкът се препоръчва и за боледувалите от жълтеница.
Изумруд - "предписва се" срещу  отслабнала памет, меланхолия, чувство за безпокойство и стрес.
Кехлибар - за да се предпазите от грип, бронхит и други възпаления на гърлото, носете със себе си кехлибар. Камъкът се препоръчва още за проблеми със сливиците и щитовидната жлеза, срещу хрема и ревматизъм.
Опал - възползвайте се от целебните му сили при проблеми с нервната система и сърцето.
Рубин - използва се за болести на сърцето и на кръвта. Отразява се добре и на паметта.
Сапфир - лекува епилепсия, хепатит, диабет, екземи, преумора.
Изпрати
Коментар
Напиши коментар
Автор*:
Коментар*:
Код*:
Bot Captcha
Въведи код:
Пусни
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрият тон.

Условия за ползване на коментарите >>
Форум Атака
Телевизия АЛФААнкета
Подкрепяте ли петицията на АТАКА към главния прокурор Борис Велчев за сваляне имунитета на Ахмед Доган?
Да
88 %
Не
11 %
Общо гласували: 16650