Търси
Вашият e-mail:
Вашето име:
E-mail на получателя:
Име на получателя:
Изпрати
Начало | Контакти Неделя, 29 Март 2020г.
По света

Германия, Франция и Испания вдигат националните си граници

Петък, 16 Септември 2011г.
Автор: в. Атака
"Не се месете във вътрешната ни политика! Не е ваша работа как ние менажираме границите си" - това казват лидерите на Германия, Франция и Испания в съвместна декларация до брюкселските чиновници", пише в. "Старс енд страйпс", орган на американската армия, по повод решението на трите държави да възстановят граничния контрол въпреки възраженията на евробюрократите. Съвместното изявление на Берлин, Париж и Мадрид до комисията в Брюксел е аргументирано със спешната необходимост от спиране на нелегалната имиграция и трансграничната престъпност. Декларацията има за цел да изпревари Европейската комисия, която в петък ще представя решението си за "по-добро управление на Шенгенската зона", уточнява "Старс енд Страйпс". 
Правителствата се опасяват, че с новия си план евробюрократите ще си припишат още по-големи правомощия и ще им отнемат суверенитета над националните граници. "Брюксел няма да решава кога и кои гранични диспути да се решават и как", смятат германците, французите и испанците. "Респектът към сърцевината на националния суверенитет на всяка държава-членка на ЕС е от изключителна важност за ЕС", се казва в декларацията. През юни Еврокомисията обеща да разработи нови правила за свободното пътуване в шенгенската зона, след като първо Дания, а после Италия и Франция отмениха безконтролното безвизово пътуване заради наплива от африкански мюсюлмани, който залива границите на Европа от началото на арабските бунтове. Правилата, които ще бъдат обявени днес, предвиждат Брюксел да разрешава на дадена държава да възстанови граничния си контрол, но само ако срещу нея е бил извършен терористичен акт и то само за няколко дни. След това удължаването на срока щяло да се разрешава от специален съвет на експерти, назначени от ЕК. Очевидно такива правила не подпомагат, а затрудняват борбата с нелегалната имиграция и няма да бъдат приети.
Изпрати
Коментар
Напиши коментар
Автор*:
Коментар*:
Код*:
Bot Captcha
Въведи код:
Пусни
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрият тон.

Условия за ползване на коментарите >>
Форум Атака
Телевизия АЛФААнкета
Подкрепяте ли петицията на АТАКА към главния прокурор Борис Велчев за сваляне имунитета на Ахмед Доган?
Да
88 %
Не
11 %
Общо гласували: 16635