Търси
Вашият e-mail:
Вашето име:
E-mail на получателя:
Име на получателя:
Изпрати
Начало | Контакти Понеделник, 17 Февруари 2020г.
Последна

Турските новини падат след намесата на атака

Петък, 16 Септември 2011г.
Автор: в. Атака
Тръгва втора програма на БНТ, в която ще се излъчват местни програми

Втора програма се завръща. Медията ще се подвизава под името "БНТ 2" и се очаква да стартира на 3 октомври.
Припомняме, че на 19 март т. г. лидерът на АТАКА Волен Сидеров връчи на шефката на БНТ Вяра Анкова 33 000 подписа от цялата страна за сваляне на новините на турски език от национален ефир. Анкова пое ангажимент турските новини да бъдат преместени тази есен в регионалния канал. БНТ 2 до дни става факт.
Националистите нееднократно са посочили поне пет причини за сваляне на спорните новини: 1. Те са дискриминационни - отличават определен етнос от останалите, давайки му специфични права. 2. Турските новини са нефункционални - мюсюлманите имат достъп чрез сателит до десетки програми, излъчвани в Турция. 3. Не са гледаеми  - не успяват да привлекат дори минимална аудитория. 4. Отблъскват българоезичната аудитория. 5.Турските новини са икономически неизгодни.
През първите две седмици "БНТ 2" ще излъчва само новини, а от 15 октомври програмата ще стане 24-часова. Предвидено е в определени часови пояси регионалните центрове в Русе, Варна, Пловдив и Благоевград да излъчват местни програми.
Все още не са известни подробности около дейността на медията. Ясно е само, че шеф на Втора програма ще бъде Екатерина Генова, която ръководи и сателитния BNT Sat. Именно тя ще бъде нагърбена с тежката задача да намери кадри за новия канал. От държавната телевизия често се оплакват, че трудно намират мъже, които успешно да бъдат водещи.
Излъчването на Втора програма започва през 1975 година, а през 1992 е прекръстена на "Ефир 2". На 31 май 2000 година телевизията се сбогува с българските си зрители с прощалния филм на Екатерина Генова "Ефир 2 - снимка за спомен". От 1 юни честотата е продадена на медийната компания на Рупърт Мърдок "Нюз корпорейшън"и започва да се излъчва частната телевизия БТВ.
Изпрати
Коментар
Напиши коментар
Автор*:
Коментар*:
Код*:
Bot Captcha
Въведи код:
Пусни
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрият тон.

Условия за ползване на коментарите >>
Коментари
Подреди по:
2
Иванов - 
Петък, 16 Септември 2011г.
Браво Сидеров.Браво АТАКА.
1
roast_boy - 
Четвъртък, 15 Септември 2011г.
Браво АТАКА! Страхотни сте!!!
Форум Атака
Телевизия АЛФААнкета
Подкрепяте ли петицията на АТАКА към главния прокурор Борис Велчев за сваляне имунитета на Ахмед Доган?
Да
88 %
Не
11 %
Общо гласували: 16631