Търси
Вашият e-mail:
Вашето име:
E-mail на получателя:
Име на получателя:
Изпрати
Начало | Контакти Вторник, 19 Февруари 2019г.
Хоби

Коляното - защо може да боли?

Петък, 22 Април 2011г.
Автор: в. Атака
Потърсете помощ дори и само при временно прещракване

Коляното и колянната става са фини части от човешкото тяло. В ежедневието не се замисляме за пазенето на фината им структура, а се сещаме за тях едва когато се появи болка. Тогава търсим лек или дадено лечение за болките, но често се оказва, че вече е прекалено късно за пълно възстановяване.
Болката в коленете не бива да се подценява. Препоръчваме ви дори и само при временно прещракване и секундни болки в коляното да потърсите незабавно специалист, който да ви предпише лечение.
Колянната става се състой от три кости - бедрена, голям пищял и колянно капаче. Интересно и любопитно е в тази статия за болките в коленете да се спомене малко повече за колянното капаче. Тук за обща култура ще ви споменем, че коляното капаче е най-голямата сезамовидна кост в човешкото тяло. Основната и функция е да намали триенето в колянната става между другите две кости, олекотявайки и намалявайки натоварването в коляното. Друга основна функция на колянното капаче е, че увеличава функционалната сила на мускулите намиращи се в предната част на бедрото.

Бабини илачи против:
Шипове в коляното
Болното място се намазва със зехтин или олио. Прави се суха питка, поръсва се отгоре с медицински бензин и без да се обръща, се налага върху болното място. Завива се с найлон, вестници и парче плат. За 1 година са необходими само 3 процедури през вечер. Продължителността им е от 30 минути до 2 часа
Коленете се загряват добре, намазват се със свинска мас, увиват се с парче вълнен плат, отгоре се слага хартия, бинтова се стегнато с бинт и така се преспива. Едната вечер се прави на единия, а на следващата на другия крак. Изпълнява се 20 дни. След това в 1 супена лъжица свинска мас се слага щипка сол и в продължение на 3-4 дни се прилага същата процедура.
Вода в коляното
Настъргани моркови се смесват със силен спирт и се налагат на болното коляно. Превръзката с морковите се сменя през всеки шест часа.
Вълнено парче се намазва с чист пчелен мед, а върху него се ръси стрита на прах негасена вар. Всичко това се налага върху болното коляно. Процедурата се повтаря десетина пъти.
На коляното няколко пъти се налага варен ориз със захар, докато е топъл.
Изпрати
Коментар
Напиши коментар
Автор*:
Коментар*:
Код*:
Bot Captcha
Въведи код:
Пусни
Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрият тон.

Условия за ползване на коментарите >>
Форум Атака
Телевизия АЛФААнкета
Подкрепяте ли петицията на АТАКА към главния прокурор Борис Велчев за сваляне имунитета на Ахмед Доган?
Да
88 %
Не
11 %
Общо гласували: 16609